Hokken

Hokken zijn kant en klaar te koop in dierenwinkels, of kunnen zelf worden gemaakt. Als je een beetje handig bent is dit laatste te verkiezen. Het konijn wordt dan meestal voor hetzelfde geld iets ruimer gehuisvest.

In de handel worden zowel binnen als buitenhokken aangeboden. De binnenhokken zijn meestal erg klein en vrijwel steeds te laag. Een konijn moet rechtop kunnen staan zo dikwijls als hij dat wil. Hoe meer je konijn los mag lopen, hoe meer het euvel van een krap gemeten hok verholpen wordt.

Voorbeelden van wat in de handel te koop is

Voorbeeld van zelfgetimmerd hok

Het konijnenhuis bestaat uit een hok en een ren, welke middels een PVC pijp met elkaar zijn verbonden. De konijnen kunnen hierdoor van het ene naar het andere hok. De ren heeft aan de achterkant nog een extra opening om eventueel nog een derde hok o.i.d. middels een PVC pijp op aan te sluiten. De ren is volledig open. Het hok bestaat echter uit grofweg twee delen: één open deel waar het voedsel staat en de drinkwaterfles hangt, en een gesloten gedeelte welk fungeert als nachthok. Bij zowel de ren, als het hok, zijn beide zijkanten scharnierend uitgevoerd om het hok makkelijk schoon te kunnen maken.